Træningstider

Hver mandag og onsdag fra primo april til ultimo september køres træningsture fra VHG Fritidscenter i Hørve. Vi mødes på p-pladsen foran Vallekilde-Hørve Fritidscenter.

Vi starter træningen kl. 18.00 og kører i ca. 2 timer.

Mandag vil typisk være rettet mod enten bakketræning med en simpel bakketur eller mere specifikke former for bakketræning med spurter og lignende. Mandage kan også byde på varierende typer af intervaltræning eller forskellige former for "lege". Uanset niveau, kan alle deltage, da der naturligvis "samles op" undervejs. Vi cykler sammen. 
Efter behov og niveau af fremmødte cyklister på dagen, kan mandagstræningen også sætte fokus på at øve køreteknik, som øger sikkerheden og forebygger mod uheld, øve grundlæggende færdigheder, såsom at klikke ud af pedalerne, skifte gear og finde det rette tråd/kadence. Der kan også øves træning, som styrker form og hurtighed.
Der vil ikke altid være tilknyttet holdkaptajn om mandagen.

Onsdag køres i hold med mulighed for op til 6 holdinddelinger. Der vil være en holdkaptajn på hvert hold, som vil hjælpe med at introducere dig til holdet og præsentere evt. træningsfokus. Det er vigtigt, at du også selv gør dig nogle overvejelser om hvilket hold, som er det rigtige for dig, og deltager aktivt i en sikker og effektiv kørsel. Formålet med træningen vil være en kombination af moderat konditionstræning, fokus på kørsel i hold, rulleskift, fart, siddestilling og runde tråd.

Kom en onsdag, og tal med holdkaptajnerne, så vil du blive introduceret til et af holdene.

Holdopdeling

Hold         Distance              Gennemsnits hastighed

Hold 1      Ca. 30 – 35 km       Alle kan følge med. Fladt terræn.
Hold 2      Ca. 40 – 45 km       24- 27 km/t.
Hold 3      Ca. 50 – 55 km       27- 30 km/t.
Hold 3+   Ca. 55 – 60 km       30 – 33 km/t.
Hold 4     Ca. 60 – 65 km        + 33 km/t.
Hold 4+   Ca 70 – 75 km         + 35 km/t.

Har du tilmeldt dig løb og ønsker optimalt udbytte bør du træne minimum tre gange om ugen. Weekendtræning aftales individuelt, se evt. på klubbes Facebookside (Aktive i VHG-Cykelsport).

Har du spørgsmål til træningsprogrammet, er du altid velkommen til at kontakte Jesper Thorning

DER ER IKKE TRÆNING MED INSTRUKTØRER OG HOLDKAPTAJNER I WEEKENDER OG PÅ HELLIGDAGE.